Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

tips για μετακόμιση γραφείου

Σίγουρα θα έχετε κάνει κάποια μετακόμιση  ή θα έχετε παραβρεθεί σε κάποια μετακόμιση φίλου/ης και θα έχετε διαπιστώσει τον πανικό που επικρατεί . Το ίδιο ισχύει και όταν η μετακόμιση αφορά τη μεταφορά ενός γραφείου η μιας επιχείρησης . Το στοιχείο που χαρακτηρίζει μία μετακόμιση ξεκούραστη και επιτυχημένη είναι η σωστή και μεθοδική οργάνωσή της. Παρακάτω θα δούμε μία-μία τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να έχετε μία εύκολη μετακόμιση.

To-do-list

Το πρώτο βήμα είναι η σύνταξη μίας λίστας όλων όσων πρέπει να γίνουν. Επιπλέον, πρέπει να έχει γίνει κατάλληλη προετοιμασία για τη μεταφορά όλου του εξοπλισμού. Αυτό συμπεριλαμβάνει την απομάκρυνση όλων των υγρών, μελάνια, όπως επίσης και την αποσυναρμολόγηση των μηχανημάτων και το κατάλληλο πακετάρισμα των κομματιών με αναγνωρίσιμες ετικέτες. Στην περίπτωση που το πακετάρισμα του εξοπλισμού είναι πολύ δύσκολο, τότε το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να ανατεθεί αυτή η δουλειά σε μία εταιρία εξειδικευμένη στο αντικείμενο.

Το φαινόμενο της ετικέτας

Το λεγόμενο ‘labeling’, δηλαδή η τοποθέτηση ετικετών προς επισήμανση των εμπορευμάτων, είναι άλλο ένα πολύ σημαντικό θέμα μιας μετακόμισης. Καθώς όλα τα αντικείμενα προς μετακόμιση έχουν καταγραφεί στη λίστα της μεταφορικής, η καλύτερη λύση είναι να μπουν ετικέτες στα κιβώτια με τους αντίστοιχους αριθμούς όπως και στον κατάλογο απογραφής. Έτσι θα αποφευχθούν μπερδέματα όπως λάθος αντιστοίχιση γραφείου – υπολογιστή κ.τ.λ. Μάλιστα πολλοί μεταφορείς υποστηρίζουν πως καλό είναι να μπουν ετικέτες και σε αντικείμενα που δεν θα μετακινηθούν!

Θα μας βρείτε στη νέα μας διεύθυνση

Είναι σημαντικό να μη ξεχάσετε  να κάνετε redirect τους πελάτες σας στην νέα διεύθυνση. Κολλώντας ένα απλό  αυτοκόλλητο μπορείτε να ενημερώσετε πελάτες και προμηθευτές  για την καινούργια διεύθυνση.

20 μέρες πριν την μετακόμιση σας

πρέπει να έχετε καταλήξει στην μεταφορική εταιρεία που θα κάνει την μεταφορά της οικοσκευής σας. Προσοχή: Να συνεννοηθείτε καλά και να ζητήσετε εγγράφως την προσφορά της εκάστοτε εταιρείας αναγράφοντας τις υπηρεσίες που θα σας παρέχουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που βρέθηκαν άνθρωποι να κουβαλάνε μόνοι τους τις συσκευές τους και τα βαριά αντικείμενα λόγω του ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στη τιμή το κουβάλημα. Αφού καταλήξετε στη μεταφορική εταιρεία, εξασφαλίστε και κλείστε την ημερομηνία για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων. Ζητήστε άδεια από τη δουλεία σας τουλάχιστον 2 μέρες πριν και 2 μέρες μετά την μετακόμιση σας. Όπως σίγουρα γνωρίζετε, οι μετακομίσεις δεν τελειώνουν με τη μεταφορά της οικοσκευής σας αλλά αρκετές μέρες μετά την τακτοποίηση της. Αμέσως μετά θα ακολουθήσετε μία σειρά τρεξίματος, για να ενημερώσετε τις ασφαλιστικές εταιρείες σας (αυτοκινήτου, ζωής, σπιτιού) τους γιατρούς σας, την εφορία κ.α.. Αφήστε που η εφορία ποτέ δεν μας  χάνει αλλά για να μη σας έρθει κάποιο απρόσμενο πρόστιμο, ενημερώστε την. Ενημερώστε τη ΔΕΗ και κάντε αίτηση διακοπής με ημερομηνία διακοπής, ώστε να μη μπορεί να γίνει χρήση ρεύματος από άλλον, ενώ ο λογαριασμός θα εκδίδεται στο δικό σας όνομα. Την ίδια ακριβώς διαδικασία θα την ακολουθήσετε και στην εταιρεία παροχής φυσικού αερίου και στην εταιρεία παροχής τηλεφώνου, internet και ύδρευσης. Μπορείτε αν θέλετε να απευθυνθείτε στο ταχυδρομείο της περιοχής σας και να κάνετε μία αίτηση με την νέα σας διεύθυνση, ώστε να αποφύγετε το τρέξιμο σε κάθε υπηρεσία ξεχωριστά. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η αίτηση με την νέα σας διεύθυνση είναι προσωρινή και διαρκεί 6 μήνες. Δηλαδή τις άνωθεν διαδικασίες δεν τις γλιτώνετε, απλώς δεν χρειάζεται να τρέχετε σαν τρελοί.

15 μέρες πριν από την μετακόμισης σας

πρέπει να ενημερώσετε την εταιρεία που θα κάνει την μεταφορά σας για το αν θα χρειαστείτε αποθηκευτικό χώρο. Να προμηθευτείτε  τα κιβώτια και τις χαρτοντουλάπες για τα ρούχα σας ώστε να γίνει σωστά το αμπαλάρισμα. Καλό θα ήταν να κλείσετε και τα άτομα που θέλετε και θα σας έχουν συμβουλέψει τι θα χρειαστούν, καθώς επίσης και ανυψωτικό μηχάνημα αν είναι απαραίτητο.

7 μέρες πριν

πρέπει να ξεκινήσετε να συσκευάζετε τα αντικείμενα σας βάζοντας πρώτα στις κούτες τα λιγότερα απαραίτητα και αφήνοντας έξω τα απολύτως απαραίτητα. Η σωστή οργάνωση θα σας βοηθήσει πολύ στην επανατοποθέτηση των πραγμάτων σας, για αυτό αριθμήστε τις κούτες, σημειώστε τι περιέχει κάθε κούτα και αναγράψτε «εύθραυστο» στα ευαίσθητα αντικείμενα.

1 ημέρα πριν την μεταφορά σας

κάντε την απογραφή σας, έναν έλεγχο σε συρτάρια κτλ. για να είστε σίγουροι ότι δε ξεχάσατε να συσκευάσετε κάτι. Καταναλώστε ότι έχει μείνει στο ψυγείο και περιμένετε την αυριανή μέρα.
Εταιρείες μετακομίσεων εξειδικευμένες στην μεταφορά εταιρειών υπάρχουν πολλές, με δυνατότητες να μεταφέρουν από χρηματοκιβώτια έως και πολυμηχανήματα, ιατρικά μηχανήματα, φωτοαντιγραφικά, plotters κ.α. Πριν επιλέξετε εταιρεία βεβαιωθείτε ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους καλύπτουν όλες τις ανάγκες σας.
εταιρείες εξιδεικευμένες στην μετακόμιση γραφείου:
μετακομιση ΜΠΟΛΗΣ (www.metakomiseis-mpolis.gr)
μετακομίσεις θεσσαλονίκη ΓΚΡΙΖΟΣ (http://metakomiseis-grizos.gr)
μετακομίσεις θεσσαλονίκη ΖΩΤΣΙΚΑΣ (http://alfa-zotsikas.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου